min

Tags in dit artikel

, , , , ,

EVGA heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aan zijn assortiment toegevoegd. Het gaat om de GeForce GTX 295 Red Edition. Wat opvalt aan deze grafische kaart is het rode uiterlijk van de kaart.

De koeler van de GeForce GTX 295 Red Edition is, zoals de naam al doet vermoeden, in de kleur rood gefabriceerd. Een saillant detail, want het zijn de kleuren waar de concurrent bekend mee is geworden. Het schijnt dat EVGA overigens vaker van plan is om de kleur rood met zwarte contouren te gaan voeren. Een voorbeeld daarvan is de GeForce GTX 260 Core 216, waarvan de GPU op een procedé van 55nm is gemaakt.

De core van de GeForce GTX 295 Red Edition is actief op een kloksnelheid van 576MHz en de shaders van de grafische kaart zijn actief op een kloksnelheid van 1242MHz. Het geheugen dat aanwezig is op de kaart opereert op een kloksnelheid van 1998MHz volgens bronnen. Het gaat hier om een totale hoeveelheid GDDR3-geheugen van 1792 MB die met behulp van een 896-bit geheugenbus communiceert met de rest van de grafische kaart. De memory bandwith van de kaart bedraagt in deze toestand 223,8 GB per seconde. De kloksnelheden kunnen met behulp van de "GPU Voltage Tuner" naar hogere waardes gebracht worden.

Deze kaart van EVGA met de modelnaam 017-P3-1294-AR wordt geleverd met een EVGA GeForce GTX 295 backplate. Deze bevindt zich aan de achterkant van de grafische kaart en zou een positieve invloed hebben op de temperaturen. Volgens EVGA kan deze backplate zorgen voor een vermindering van de temperatuur met tien graden wanneer de kaart belast wordt.

Op de officiële website van EVGA is vermeld dat de grafische kaart een adviesprijs heeft van 549,99 dollar. Men verwacht dat de grafische kaart binnenkort verkrijgbaar is.