1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft besloten feedback van zijn gebruikers mee te nemen in de ontwikkelingsplannen van Windows Mobile 6.5, die enige tijd geleden is aangekondigd. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft zal namelijk geen ‘honingraat’ meer krijgen als ‘launch-systeem’.

In de voorgaande versies van de concept-UI van Windows Mobile bleek dat er een soort ‘honingraat’ aanwezig was die ervoor zorgt dat iedereen gemakkelijk de applicaties kan starten door erop te drukken. Dit systeem is echter vervangen door een soort gelijk systeem. Microsoft heeft besloten de iconen groter te maken en de lijnen van de graat weg te halen, waardoor er een heel ander beeld ontstaat.

Verder zijn er nog wat kleine veranderingen aangebracht aan het systeem en het uiterlijk. Wanneer de telefoon gelockt is, kunnen notificaties gezien worden. Wanneer men dus een nieuwe sms heeft, of een gemiste oproep heeft of dergelijk, verschijnt er een notificatie op het scherm, ook wanneer de telefoon gelockt is. Dit was vooralsnog niet het geval. Verder heeft Microsoft meer details vrijgegeven over zijn market-plan, zo blijkt dat er al ruim twintigduizend applicaties geschreven zijn hiervoor. De applicaties kunnen geschreven worden in C/C++, .NET en widgets in HTML en Javsascript.

Zoals bij iedere andere market-dienst ook het geval is, is het mogelijk de applicatie gratis aan te bieden of betaald. Betalen bij de market-dienst van Microsoft geschiedt via creditcard, PayPal en via de mobiele telecomprovider.