Gisteren lieten we al weten dat het gerucht ging dat Apple met een goedkopere iMac op de markt zou komen. Deze zou waarschijnlijk op onderwijsinstellingen en kleine bedrijven gericht zijn. Inmiddels heeft Apple de goedkopere iMac toegevoegd aan haar Amerikaanse online winkel voor onderwijsinstellingen.

De nieuwe iMac van Apple kost 999 dollar en is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor onderwijsinstellingen. Studenten en kleine bedrijven kunnen het goedkopere model dus niet aanschaffen. Zij blijven gebonden aan het instapmodel van 1199 dollar (of in Nederland 1149 euro).

De nieuwe iMac is daardoor alleen interessant voor een zeer select publiek. Wellicht dat Apple in een later stadium nog gaat besluiten deze iMac aan een breder publiek aan te bieden, voorlopig kunnen we daar alleen maar over speculeren. Voor de volledigheid wel even de specificaties van dit nieuwe instapmodel voor het Amerikaanse onderwijs. Het betreft een 21,5 inch iMac, met een Intel Dual Core i3 Sandy Bridge processor welke draait op een kloksnelheid van 3,1 GHz, verder beschikt deze iMac over 2GB RAM, een 250GB harde schijf en de grafische kracht moet komen van een AMD Radeon HD 6750M met 256MB aan GDDR5 geheugen. Verder ontbreekt de Thunderbolt poort op deze iMac en is deze alleen voorzien van een display-poort.