Volgens de website 9to5Mac komt Apple deze maand nog met een goedkopere editie van de iMac. Het zou gaan om een nieuw instapmodel welke gericht is op klanten in het onderwijs en mogelijk ook op kleine bedrijven. De nieuwe iMac zou vanaf 16 augustus beschikbaar zijn aldus 9to5Mac.

Apple lijkt toch te proberen, met het oog op de back-to-school periode, om meer mensen aan de Mac te willen krijgen. Apple zou dit willen doen door volgende week nog een nieuwe iMac te introduceren die moet dienen als instapmodel. Apple hoopt hiermee scholen en bedrijven zover te krijgen dat ze een groot aantal iMac-systemen in één keer aanschaffen.

Het nieuwe instapmodel moet onder de 1000 dollar worden geprijsd om de scholen over de streep te trekken. Gezien het systeem honderden dollars goedkoper zal worden dan het huidige instapmodel van 1199 dollar, zullen de specificaties ook minder worden. Men gaat wel uit van een 21,5 inch model maar dan met een dual core Sandy Bridge i3 processor met een snelheid 3,06 GHz, een AMD Radeon HD 6750M videokaart met 256MB geheugen, slechts 2 GB DDR3 werkgeheugen en een harde schijf van 250GB.

De laatste iMac die speciaal voor het onderwijs en bedrijven werd ontwikkeld kostte 899 dollar.