1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla Labs is bezig met een nieuwe tool voor de browser. Het gaat om een tool die laat zien hoeveel geheugen de desbetreffende website in beslag neemt. De tool komt beschikbaar omdat browsers steeds vaker en steeds meer geheugen in beslag nemen.

Een applicatie die veel geheugen in beslag neemt zorgt ervoor dat de client-computer ernstig vertraagd wordt. Vaak denken mensen dat het dit een probleem van de browser is, maar dit hoeft niet. Het kan ook dat de website, die ontwikkelt wordt door een webontwikkelaar, teveel geheugen vergt. Op die manier kan een browser dus, zonder dat het aan browser-ontwikkelaars ligt, toch veel geheugen in beslag nemen.

Mozilla Labs werkt nu aan een tool die ervoor zorgt dat de webontwikkelaar inzicht heeft de gebruikte hoeveelheid geheugen. Op die manier kan de footprint van een website kleiner worden. Mozilla Labs wil de tool eigenlijk uitbrengen voor heel de internetgemeenschap, maar begint met ontwikkelaars die Firefox draaien. Dat is makkelijker, zeker qua ontwikkeling. Ontwikkelaars van Mozilla Labs roepen gebruikers op om mee te denken over het onderwerp.