1 min

Tags in dit artikel

, ,

NVIDIA heeft geruchten dat het in het vierde kwartaal van dit jaar een DirectX 11-kaart officeel bevestigd. Dit houdt in dat men tot die tijd geen verrassingen hoeft te verwachten van NVIDIA.

De GT300, die dus dit jaar uit moet komen, zal ondersteuning bieden aan DirectX 11 en zal eind dit jaar op moeten duiken. Alles wijst erop dat de kaart geproduceerd zal worden op een 40nm-procedé, maar vooralsnog heeft NVIDIA dit nog niet bevestigd. In ieder geval is de kans groot dat er tot het einde van dit jaar niets vernieuwends uit het kamp van NVIDIA gaat komen.

NVIDIA heeft al eerder laten weten dat het geen plannen heeft om uitgebreid aandacht te gaan besteden aan DirectX 10.1, maar liever een keer de stap maakt naar DirectX 11. Voor NVIDIA zou het ook weinig nut hebben om nu nog een DX10.1-kaart uit te brengen, aangezien concurrent ATI al geruime tijd kaarten op de markt heeft die deze versie van DirectX ondersteunen. De investering die het zou kosten om een kaart op de markt te brengen stopt het bedrijf dan ook liever in de ontwikkeling van een DirectX 11-kaart. Overigens zal ook ATI naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar een DirectX11-kaart op de markt brengen, maar het bedrijf heeft hierover echter nog niets bevestigd.