Bovenop alle geruchten voor een derde generatie iPhone, kwam maandag een bericht naar buiten van Barclays Capital, dat Apple ten opzichte van het afgelopen kwartaal de iPhone-productie in het huidige kwartaal verdubbeld heeft of gaat verdubbelen.

Volgens Barclays Capital analist Ben Reitzes maakt Apple momenteel een nieuwe iPhone gereed die in juni op de markt moet komen. Deze nieuwe iPhone zou een betere camera aan boord hebben met videomogelijkheden, zoals we gisteren al berichtten. Reitzes vermoedt daarnaast ook een extra camera op de voorzijde om videochatten mogelijk te maken.

Reitzes staat niet alleen in zijn berichtgeving over een verdubbeling van de iPhone-productie. Afgelopen week stelde Lazard Capital Markets dat de productie van 3,5 tot 4 miljoen exemplaren afgelopen maand, deze maand omhoog zal gaan naar zo’n 8 miljoen wat uiteindelijk in juni leidt tot de introductie van twee nieuwe modellen.

Er gaan al enige tijd geruchten dat er twee nieuwe modellen iPhones op de markt gaan komen. Volgens Reitzes ligt het voor de hand dat Apple meerdere modellen gaat introduceren die allemaal een verschillende opslagcapaciteit hebben. De huidige iPhone wordt geleverd met 8 of 16 GB, maar het is niet ondenkbaar dat een high-endversie van de iPhone 32GB opslagcapaciteit krijgt.

Het meest overtuigende bewijs voor de komst van een nieuwe iPhone werd eind januari ontdekt, toen Apple volkomen onverwachts de iPhone 2.0-software bijwerkte naar versie 2.2.1. In de code werden verwijzingen gevonden naar het hardware-identificatienummer ‘iPhone 2,1’, terwijl de iPhone 3G geïdentificeerd wordt als ‘iPhone 1,2’.

Volgens MacRumors, dat de verwijzing ontdekte, duidt de vondst van een dergelijke string op een functioneel ander apparaat. Rond dezelfde tijd dook er ook een bericht op dat er tenminste twee iPhone-modellen met de nieuwe identificatie waren gesignaleerd. Uit logbestanden van een bedrijf dat reclame in iPhone-applicaties verzorgt, bleek dat er daadwerkelijk door Apple getest werd met de nieuwe producten.