2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op het forum van een Chinese Apple-fansite zijn details opgedoken over de aankomende nieuwe iPhone. De poster, die schuilgaat onder de naam ‘patapon200’, heeft naar eigen zeggen met prototypes van de nieuwe iPhone gewerkt omdat hij een vriend heeft die bij Foxconn werkt, het bedrijf dat producten voor Apple assembleert.

De poster omschrijft het ontwerp van de nieuwe iPhone als een ‘herhaling’ van het ontwerp van de huidige iPhone 3G. Veranderingen zijn dan ook meer gericht op de hardware binnenin het toestel. De grootste veranderingen zouden er zijn aangebracht in de processors’ kloksnelheid en het werkgeheugen.

De 400 MHz Samsung ARM-processor die in de iPhone 3G gebruikt wordt, zal volgens hem in de nieuwe iPhone geüpgraded zijn naar een 600 MHz processor. Verder stelt hij dat het werkgeheugen verdubbeld zal zijn, van 128 MB naar 256 MB. Na het toestel zelf uitgeprobeerd te hebben, merkt hij op dat de snelheid ‘sterk verbeterd’ is ten opzichte van andere modellen.

Ook qua opslag zou de nieuwe iPhone er op vooruitgaan, zo stelt hij. De iPhone 3G wordt geleverd in een 8- en een 16 GB-variant. De nieuwe iPhone zou geleverd worden met verdubbelde opslagcapaciteit, respectievelijk 16 en 32 GB. Ook bevestigt hij de eerdere geruchten over een 3,2 megapixelcamera, maar voegt daaraan toe dat deze autofocus zal hebben.

Afgelopen week gingen er al geruchten de ronde dat de nieuwe iPhone een digitaal kompas aan boord krijgt waarmee onafhankelijk van de gps-functionaliteit de positie bepaald kan worden. Het touchscreen van het toestel blijft overigens ongewijzigd en zal gewoon 3,5 inch (480×320 pixels) groot blijven, zo stelt hij.

De poster van het gerucht weet niet exact wanneer de nieuwe iPhone zijn debuut zal maken, maar claimt dat het toestel sinds eind april in de zogenaamde Product Validation Test zit. Hoewel niet duidelijk is wat dit precies betekent, betekent het mogelijk de laatste testfase voor het assemblageproces van start gaat.

Eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat Apple de nieuwe iPhone tijdens de WWDC in juni aan zal kondigen en dan vermoedelijk – evenals de iPhone 3G – in juli het toestel zal lanceren. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan iPhone OS 3.0, die eveneens de zomer uit zal komen.