min

Tags in dit artikel

,

Er komen mogelijk maar liefst drie iPhone-modellen, waarvan één model specifiek voor de Chinese markt. Dit beweert althans de Chinese krant China Times.

Uit ontdekkingen in de twee bètaversies van iPhone OS 3.0 werd al geconcludeerd dat Apple zeker met twee nieuwe iPhone-modellen zou komen, maar China Times claimt ook reden te hebben om te kunnen stellen dat er niet twee, maar drie modellen op de planning staan. Volgens de krant zou Apple onlangs een order voor vier miljoen iPhones geplaatst hebben, voldoende voor drie modellen.

De order zou tegen het einde van juni in handen van Apple zal zijn. China Times beweert dat er een model zal komen met enkel ondersteuning voor EDGE en een nieuw 3G-model dat er naar verluidt ongeveer hetzelfde uit zal zien als de huidige iPhone 3G.

Tot slot stelt de krant dat er een derde model zal komen dat specifiek gericht zal zijn op de Chinese markt aangezien China ook een andere netwerkstandaard hanteert.

Uit andere hoek, van de technologiewebsite DigiTimes komen soortgelijke berichten. Volgens de website zal de verzending van de nieuwe iPhone in mei beginnen en zal de eerste lichting uit ongeveer 5 miljoen exemplaren bestaan. DigiTimes heeft verder de hand weten te leggen op de specificaties van de nieuwe iPhone. Het enige dat hierbij opvalt is echter de vermelding van een 3,2 megapixel camera, zoals eerder al werd gesuggereerd. De huidige iPhone heeft een 2,0 megapixel camera.

Het lijkt er op dat de nieuwe iPhone rond dezelfde tijd verkrijgbaar zal zijn als de iPhone 3G, die in 2008 werd gelanceerd. Het is vooralsnog niet duidelijk welke voordelen de nieuwe iPhone, buiten de betere camera, ten opzichte van de iPhone 3G zal hebben. Geruchten gaan dat ook de reken- en grafische prestaties van de smartphone zullen verbeteren, maar veel is hierover tot nog toe niet bekend geworden.