min

Tags in dit artikel

,

Nu inmiddels alle technische details van de nieuwe iPhone wel bekend of op z’n minst door de mangel gehaald zijn, wordt er duchtig gespeculeerd over de uiterlijke kenmerken van de nieuwe iPhone en de mogelijkheid van meerdere modellen.

Dinsdag kwam iLounge.com met nieuwe details over de nieuwe iPhone die naar verwachting op 8 juni 2009 geïntroduceerd zal worden. De website bevestigt enigszins de eerdere stellingname van Wall Street-analist Gene Munster van Pipar Jaffray, dat Apple drie uitvoeringen van de nieuwe iPhone zal introduceren. Munster stelt overigens ook dat Apple de nieuwe iPhone pas ná de WWDC zal introduceren.

Volgens iLounge.com komt de nieuwe iPhone in drie specifieke varianten met elk twee opties voor wat betreft de opslagcapaciteit, waarschijnlijk de eerder vastgestelde 16 en 32 GB. Het eerste model kent de omschrijving ‘3G’, het tweede de omschrijving ‘enhanced 3G’ (3.5G/3.75G) en tot slot is er een model speciaal voor de Chinese markt zoals eerder al werd vastgesteld.

Welk model in welk land beschikbaar komt is afhankelijk van de provider. Elk land krijgt namelijk slechts één model. Het enhanced 3G-model zal waarschijnlijk onder meer bestemd zijn voor de Amerikaanse markt en de nieuwe 3G 7.2 Mbps-standaard, waaraan provider AT&T werkt, gaan ondersteunen. Het ‘Chinese model’ zal echter exclusief voor de Chinese markt zijn.

Verder stelt iLounge ook dat de behuizing van de nieuwe iPhone niet of nauwelijks zal verschillen met de huidige iPhone 3G. Het enige verschil zal volgens de website het verdwijnen van de gladde plastic achterzijde zijn; die wordt vervangen door een plastic behuizing die mat is en tevens krasbestendiger zou moeten zijn.

Dit laatste detail is in overeenstemming met de eerder uitgelekte foto’s van de naar verluidt nieuwe iPhone waarop duidelijk een matte plastic behuizing te zien is. Intussen is er ook informatie van de iPhone-SDK naar buiten gekomen die de beperkte uiterlijke veranderingen bevestigen. Men heeft namelijk in de laatste bèta van de SDK het producticoon gevonden en dit laat eigenlijk geen uiterlijke veranderingen zien.