AMD wil bedrijven die het zwaar hebben door de economische crisis proberen over te halen serverprocessors van het bedrijf te kopen, door de processors met lichte korting aan te bieden.

Partners van AMD, maar natuurlijk ook de uiteindelijke consument, kunnen profiteren van een prijsverlaging van 35 procent op AMD Opteron-processoren. AMD lanceerde daarvoor gisteren zijn ‘Opteron-upgrade-actie’. De 2000- en 8000-serie (dualcore en quadcore) Opteron-processoren kunnen dan tegen een korting van 35 procent worden aangeschaft. Dat vertaalt zich in een korting van 50 dollar op de 2000-serie en 100 dollar op de 8000-serie. Ook de nieuwe zes-core processor Instanbul zal met een prijsverlaging aangeschaft kunnen worden. De consumentenprocessors Athlon en Phenom processoren worden niet in prijs verlaagd.

Veel bedrijven zijn met het oog op de economische vooruitzichten voorzichtig met uitgaven. Ook op investeringen in een nieuw serverpark of een upgrade hiervan wordt fors bespaard. AMD wil op deze manier de bedrijven over de streep trekken om alsnog hun serverpark te voorzien van nieuwe processors. Bovendien hebben huidige 65nm Opteron bezitters een voordeel wanneer ze upgraden naar de 45nm ten opzichte van Intel processoren. Ondanks de andere architectuur hoeven er geen nieuwe moederborden worden aangeschaft. Men kan dus de nieuwe processoren zo met de oude vervangen.