3min

Tags in dit artikel

, , ,

Dames en heren, het is paasvakantie en het zonnetje is van de partij en wat wil dat zeggen? Juist! Pak die tent maar in en laad de auto maar in, want wij gaan kamperen. En hoewel ik als rasechte Belg misschien minder van kamperen ken dan de gemiddelde Nederlander onder mijn lezers, zal ik toch mijn best doen. We beginnen daarom deze week met een margaritamaker voor onderweg, gaan verder met een draagbare frietketel en besluiten met een vingerveilig kampvuurspeeltje. Veel leesplezier!

Hasta la Vista, Baby: de Margarator

Naamgeving, een essentieel deel van je product, maar deze marketingjongens hebben het in mijn ogen goed verknald. Om te beginnen: welke randdebiel noemt zijn product nu de margarator: daarbij stel ik me Arnold Schwarzenegger voor in een veel te kleine zwembroek met een margarita in zijn handen, terwijl ik eigenlijk een beeldige verschijning zou moeten zien in monokini die mij een drankje aanbiedt. Epic fail. Of wat dacht je dan van de alternatieve naam: MSB-585, alsof het hier gaat over het nieuwe Samsung-mobieltje dat via Bluetooth je margarita aflevert. Maar tot daar, shit happens everyday. Laten we eens naar het product kijken: wel, de margarator maakt margarita’s. Je hoeft er enkel ijs, tequila en een geheime margarita-mix aan toe te voegen, het apparaat op het 12V-stopcontact van je auto te pluggen en je hebt margarita. Voor 110 dollar zul je wel heel wat margarita’s mogen maken eer je de kostprijs eruit haalt, maar dankzij de -volgens de makers- unieke garantie van één jaar zul je dat ongetwijfeld halen.

Wilt u frietjes bij die marshmallow?

Kijk, dit is wat ik nou een geniale uitvinding noem. Ik weet niet of het al bestaat, maar het lijkt me verrekte handig. Wat je ziet is namelijk geen gewone frietketel, maar een exemplaar dat extreem handig is om mee te nemen op je kampeertocht. Zo is het ten eerste goed afsluitbaar, zodat je auto na een ritje van een paar honderd kilometer richting camping of afgelegen bosje niet onder het frietvet zit. Daarnaast hoef je ook geen stroom te hebben, want voor het verhitten van het vet zorgt een klein flesje propaangas, dat je toelaat om zo’n twee uur ononderbroken te frituren. Ook aan veiligheid is gedacht, zo is er een systeem dat de ketel bij oververhitting uitschakelt en ook de druk wordt automatisch geregeld. Heb ik trouwens al vermeld dat dit ook zeer goed van pas kan komen bij LAN-party’s? Je betaalt wel zo’n 160 dollar voor deze frietketel, het is aan jou om te bepalen of dat de moeite waard is.

Marshmallows for dummies

Wie al eens marshmallows heeft gebakken in het kampvuur, weet dat dit soms een vingergevaarlijke onderneming is. Ook het roosteren van worstjes of de kat van de buren boven een gezellig vuurtje is niet altijd zonder gevaar. Bovendien heb je dat worstje ook graag overal gelijk gebakken, dus dan moet je dat handeltje ook nog eens voortdurend ronddraaien. Best wel gezellig allemaal, maar ben jij toch liever lui dan moe en word je graag gepest? Haal dan deze ‘Reel Roaster ‘ boven rond het kampvuur. Het enige wat je hoeft te doen is je worstje of je marshmallow op deze lekker lange ijzeren staaf prikken en aan het hendeltje draaien: zo blijf jij lekker veilig en is alles toch perfect op smaak gebakken. Je betaalt er twintig dollar voor en je reputatie is naar de maan, maar je vingers blijven veilig. Als het plastic niet smelt.