2min

Tags in dit artikel

,

Eric Schmidt, CEO bij Google, geeft aan dat dit jaar het jaar voor Android gaat worden. Vorig jaar was voornamelijk de ontwikkeling van Android populair, maar dit jaar komen er volgens Schmidt vooral veel telefoons uit die gebruik maken van het nieuwe mobiele platform.

"Het lijkt erop dat Android dit jaar een sterk jaar zal hebben", zo stelt Schmidt. Volgens Schmidt zal Android dit jaar op veel toestellen terugkomen. De toestellen zullen uitgebracht worden door diverse fabrikanten. Dat lijkt ook te kloppen, gezien het feit dat diverse fabrikanten aangegeven hebben te werken aan Android-telefoons. Enkele van deze fabrikanten zijn bijvoorbeeld Sony Ericsson en Samsung. HTC heeft ook te kennen gegeven bezig te zijn aan nieuwe toestellen, een bekend voorbeeld hiervan is de HTC Magic, ofwel de G2. Deze telefoon moet dit jaar nog levenslicht zien. Wanneer is echter vooralsnog onbekend.

Android zal dit jaar op veel toestellen verschijnen, maar er zullen ook veel toestellen en apparaten aangekondigd gaan worden waar Android op draait. Dat stelt Schmidt, hij zegt dat er diverse overeenkomsten gesloten zullen gaan worden tussen Android-eigenaar Google en fabrikanten. Android zal niet alleen op mobiele telefoons gaan verschijnen, maar volgens Schmidt zullen er ook bijvoorbeeld netbooks beschikbaar komen met Android erop geïnstalleerd. Een voorbeeld hiervan is Asus, die volgens diverse geruchten werkt aan een netbook met Android erop geïnstalleerd.

Op dit moment is er nog maar één mobiele telefoon op de markt waar Android op draait. Dit is de T-Mobile G1, ofwel de HTC Dream. Dit toestel zal echter niet lang meer alleen blijven, want volgens diverse geruchten komt de HTC Magic binnenkort uit. Naar alle waarschijnlijkheid komt deze telefoon uit bij Vodafone. Samsung en Sony Ericsson hebben ook aangekondigd te werken aan Android-toestellen. Sony Ericsson heeft pasgeleden nog gezegd dat de telefoons met Android van deze fabrikant nog even op zich moeten laten wachten, omdat de ontwikkeling veel tijd kost.