1 min

Tags in dit artikel

Volgens een blogposting op de Android-weblog van Google heeft de volgende Android-versie ondersteuning voor handschriften. Dit is vrij opmerkelijk, omdat Google geen touch-screen heeft ingebouwd dat dit vrij gemakkelijk erkend.

De nieuwe Google Android-versie moet ondersteuning hebben voor handschriften. Dit is meegeleverd in het Input Method Framework, dat ontwikkelaars kunnen gebruiken in hun applicaties. De Google blog stelt dat deze nieuwe functie bijzonder makkelijk kan zijn voor diverse doeleinden. Het moet de gebruikers een nog betere gebruikerservaring geven, zo stelt de weblog.

Er zijn twee verschillende soorten touch-screens te onderscheiden. Deze twee meestgebruikte schermen zijn Capacitief en Resistief. Met een capacitief touch-screen is het lastig om handschrift-ondersteuning in de applicatie krijgen. Het is Google echter toch gelukt. Een capacitief touch-screen zorgt er namelijk voor dat deze met de vinger te gebruiken is. Iets dat bij een Resistief touch-screen lastiger is.

Wanneer de nieuwe Android-versie uitkomt is nog onduidelijk. De nieuwe Android moet in ieder geval voor vijf mei dit jaar levenslicht zien. Dan komt de nieuwe HTC Magic namelijk uit en dit toestel heeft geen fysiek toetsenbord. Vanaf Android-versie 1.5 heeft Android ook on-screen-toetsenbord-mogelijkheden, wat wil zeggen dat deze firmware sowieso meegeleverd moet zijn met de HTC Magic. Of en wanneer de HTC Magic in Nederland komt is echter nog niet duidelijk.