min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft zijn SDK-pakket voor Android geüpdatet. Hiermee heeft het bedrijf gelijk een aankondiging voor versie 1,5 van Android de deur uitgedaan. Het SDK-pakket is namelijk voorbereid op deze versie van Android.

De nieuwe versie van het opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons is versie 1.5. Deze versie van Android bevat vele verbeteringen en nieuwe features. Zo is er de mogelijkheid zelf widgets op het home-screen te programmeren en te gebruiken. Er is een onscreen-toetsenbord gekomen en vele applicaties zijn verbeterd. Zoals de SMS-applicatie, de e-mailcliënt en de browser.

De nieuwe SDK is de eerste ‘daadwerkelijke’ release van een Android-versie die al een tijdje op de planken staat, onder de codenaam ‘Cupcake’. Zo liet Google al weten te werken aan een nieuwe Android-versie die ondersteuning biedt voor apparaten zonder fysiek toetsenbord. Dit moest ook wel, want de nieuwe HTC-telefoon die Android draait, de HTC Magic, heeft geen fysiek toetsenbord.

De nieuwe SDK heeft verder nieuwe API’s meegekregen, waarmee de ontwikkeling van applicaties weer deels veranderd is. Google stelt dat vooral de mogelijkheden sterk uitgebreid zijn, wat we bijvoorbeeld terug kunnen zien aan de widget-mogelijkheden.

De volledige lijst met veranderingen kan hier gevonden worden. Wanneer de nieuwe Android-versie beschikbaar is voor de telefoons is momenteel niet bekend, maar waarschijnlijk komt de versie deze maand, of volgende maand uit. Dat lijkt logisch althans, aangezien de HTC Magic ook volgende maand uitkomt.