2min

Tags in dit artikel

, ,

T-Mobile heeft er afgelopen maandag een mailing uitgedaan waaruit blijkt dat de nieuwe Android-versie, bijgenaamd CupCake, binnenkort verschijnt. De Telegraaf spreekt over een mogelijke release in begin mei.

Die release-datum is echter nog niet erkend door T-Mobile. T-Mobile geeft in haar mailing alleen aan dat er extra features beschikbaar gaan komen voor de T-Mobile G1 en dat de update gratis is. Ook zal de update de Nederlandse taal bevatten. T-Mobile spreekt er alsvolgt over in haar mailing: "De T-Mobile G1 wordt steeds populairder in Nederland sinds de lancering op 30 januari van dit jaar. Klanten lijken een voorkeur te hebben voor de zwarte variant; 73 procent heeft voor de zwarte G1 gekozen. Van de klanten die tot nu toe een G1 heeft aangeschaft, is 72 procent man. Voor al deze klanten en nieuwe gebruikers van de G1, zal de software update zorgen voor een nog groter gebruikersgemak."

Wanneer is echter niet duidelijk, dat maakt T-Mobile namelijk nog niet bekend in haar mailing. De Telegraaf zegt echter dat de update er begin mei aankomt, de update wordt verspreid over het internet. De T-Mobile G1 is namelijk ten alle tijden verbonden met het internet, via 3G. Nieuwe functies in de Android CupCake-versie zijn overigens alom vertegenwoordigt. Zo is er ondersteuning voor Bluetooth Stereo en is de GUI hier en daar opgepoetst. Een andere grote verbetering is het onscreen-toetsenbord.

Het is niet zo gek dat de nieuwe Android-versie nu komt, zeker niet aangezien de HTC Magic afgelopen maandag ook uitgekomen is in Spanje. De HTC Magic is al voorzien van deze versie van Android, omdat dit toestel geen fysiek toetsenbord heeft. Het is nog steeds niet duidelijk of de HTC Magic ook Nederland zal bereiken, Vodafone heeft hier nog geen duidelijkheid over gegeven.

Google heeft eveneens de nieuwe firmware-versie voor de T-Mobile G1 al de deur uitgedaan. De developer-phone’s die Google verspreid kunnen namelijk al geüpdatet worden. Men kan een developer-phone bemachtigen als ze een T-Mobile G1 bij Google kopen. De telefoons zijn bedoelt om applicaties op te testen.