1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nieuwe functies voor het Google Android-besturingssysteem zijn deze week onthuld in de roadmap van Android.

Sommige van de wijzigingen die gemaakt zijn door een groep privéontwikkelaars in Android zijn verwerkt in het aparte project Cupcake dat gebaseerd is op de broncode van Android. Volgens Google is het bedrijf nu van plan om die wijzigingen ook in de officiële versie van het mobiele besturingssysteem te stoppen.

De samenvoeging van deze functies zal voltooid zijn in het begin van januari. Cupcake zal als apart project blijven bestaan en gewoon doorontwikkeld worden.

Enkele veranderingen die naar Android komen bestaan uit bugfixes in onder meer de e-mailclient, alarmklok en het scrollen van conversatielijsten. Tevens zullen er nieuwe functies verschijnen als de mogelijkheid om MMS-bijlagen op te slaan en is de Linux-kernel bijgewerkt naar versie 2.6.27.

Verder is de WebKit-renderingengine bijgewerkt met ondersteuning voor de SquirrelFish JavaScript-engine en is het mogelijk om te kopiëren en plakken in de browser. Bij het downloaden van bestanden is nu de mogelijkheid toegevoegd om dit te pauzeren en later te hervatten. Ook op het gebied van camerafunctionaliteit heeft Android versterking gekregen. Het is binnenkort mogelijk om video’s op te nemen.

Virtuele toetsenborden zullen ook mogelijk worden in Android, evenals andere invoermogelijkheden die ontwikkelaars zelf kunnen kiezen via een nieuwe API. Tenslotte bevindt zich in de update ook bluetooth- en A2DP-stereo-ondersteuning en een API voor spraakherkenning.