1 min Devices

SP2 voor Windows Vista klaar en uitgelekt

Na het tweede servicepack voor Microsoft Office blijkt nu ook het tweede servicepack voor Windows Vista en Windows Server 2008 klaar te zijn.

Dit heeft Microsoft gisteren bevestigd. Het uiteindelijke buildnummer blijkt 6.0.6002.18.005 te zijn. Dit servicepack is zowel geschikt voor Windows Vista als voor Windows Server 2008, omdat beide besturingssystemen dezelfde kernel gebruiken.

Nieuw in dit servicepack is Windows Search 4.0 om snel zoektaken te voltooien, een bluetooth 2.1-featurepack, de mogelijkheid om native op Blu-ray-media te branden en Windows Connect Now om eenvoudiger verbinding met WiFi-netwerken te maken.

Daarnaast is er ondersteuning voor exFAT-tijdstempels toegevoegd en kunnen Windows Vista en Server 2008 nu overweg met 64bit-processors van VIA die ID- en vendorstrings ondersteuning. Tenslotte bevat het pakket prestatie- en compatibiliteitverbeteringen en alle eerder uitgebrachte beveiligingsupdates en hotfixes.

Het servicepack verschijnt naar verwachting de komende maand in het Microsoft-downloadcentrum en daarna op Windows Update. De finalversie, waaronder ook de Nederlandse, circuleert inmiddels al op het internet en is te verkrijgen via de populaire BitTorrent-sites.

SP2 voor Windows Vista klaar en uitgelekt
Bron:Techzine-redactie