2min Devices

Vista SP2 Bèta beschikbaar voor breder publiek

Microsoft heeft gisteren laten weten dat zij snel de beschikbaarheid van Service Pack 2 voor Windows Vista en Windows Server 2008 wil gaan uitbreiden. MSDN- en TechNet-leden hebben sinds gisteren toegang tot de software en leden van de Customer Preview Program (CPP) van Microsoft hebben vanaf vandaag toegang hiertoe.

Vista SP2 Bèta beschikbaar voor breder publiekVolgens Mike Nash, voorzitter van Windows Product Management, zal de software verschijnen op TechNet en beschikbaar zijn voor iedereen die interesse heeft in het uittesten van de Service Pack. CPP-leden zijn meestal mensen die geïnteresseerd zijn in techniek, ontwikkelaars of andere IT-professionals. Microsoft raadt deze mensen aan om "het zo snel mogelijk te installeren" en feedback aan de softwaregigant te geven om deze "zo snel mogelijk een goede en stabiele service pack van Windows Vista te laten leveren."

Nash vertelde dat Vista SP2, welke gebaseerd is op SP1, beschikbaar zal zijn in de eerste helft van komend jaar. Onbevestigde geruchten zeggen zelfs dat Microsoft probeert april 2009 aan te houden als releasedatum, dat dus ongeveer een half jaar valt voor de release van Windows 7.

Vista SP2 Bèta beschikbaar voor breder publiekNash liet verder weten dat Vista SP2 voorzien zal zijn van alle updates die geleverd zijn sinds de release van Windows Vista SP1 en dat zij daarnaast ook beschikt over alle verbeteringen die doorgevoerd zijn aan de hand van opmerkingen die binnengekomen zijn via het Customer Experience Improvement Program.

Meer gedetailleerde informatie over SP2 kan gevonden worden in gepuliceerde document van Microsoft die gisteren op het net is verschenen.

SP2 zal geleverd worden met een bestandsgrootte tussen 302MB en 390 MB (32-bit, vijf of 36 talen), of 508 en 622 MB (64-bit, vijf of 36 talen) en zal voorzien zijn van verbeteringen voor applicatie- en hardewareondersteuning. De meest belangrijke punten zijn de feiten dat SP2 nu ondersteuning zal bieden voor Via’s Nano-CPU, Bluetooth v2.1, Windows Connect Now (WCN) Wi-Fi, exFAT en FAT64. Het bestandslimiet bij de exFAT-indeling is 16 Exabyte, wat een heel verschil is als het vergeleken wordt met de 4GB van FAT32.

Naast dit belooft Microsoft ook dat SP2 zal komen met een verbetering voor Wi-Fi-verbindingen wanneer de computer uit slaapstand opnieuw wordt opgestart.

Bron:TG Daily