1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zal het tweede servicepack van Windows Vista afleveren in april 2009, zo meldt een website die eerder al accuraat Windows-lanceerdatums voorspelde.

Volgens de Maleisische website TechARP.com zal Microsoft eerst in februari 2009 een releasecandidateversie van het servicepack uitbrengen. Hierna zal al snel de uiteindelijke versie volgen, zo meent de site, namelijk al in april.

Daarna zal het tweede servicepack voor Windows Vista op Windows Update aangeboden worden. Echter tast de site wanneer dat ongeveer gebeurt compleet in het duister. Bij Vista SP1 duurde het tot wel zes weken voordat het servicepack publiekelijk beschikbaar was.

Microsoft heeft reeds een gesloten bètaversie van servicepack-2 voor Windows Vista vrijgegeven. Over de lanceringsdatum wilde de softwaregigant uit Redmond echter niet meer zeggen dan dat deze in de eerste helft van 2009 plaats zou vinden.

Nieuwe functies in het servicepack bestaan uit integratie van Windows Search 4, bluetooth 2.1 draadloze ondersteuning en ondersteuning voor Blu-ray. Sommige van deze updates zijn reeds voor Windows Vista als losse update beschikbaar. Eveneens zal het tweede servicepack alle eerdere uitgebrachte hotfixes bevatten.

Om de installatie te voltooien, moet het eerste servicepack van Windows Vista geïnstalleerd zijn. Het servicepack zal zowel geschikt zijn voor Windows Vista als voor Windows Server 2008.