1 min Devices

Microsoft begint bèta-testing Vista SP2

Microsoft is alweer bezig met een volgende grote update voor zijn Vista-besturingssysteem. Het bèta-testen van Service Pack 2 zou binnenkort al moeten beginnen heeft het bedrijf bevestigd. Een release-datum is vooralsnog niet bekend.

Microsoft begint bèta-testing Vista SP2De speculaties gaan al enige tijd, en Service Pack 2 zou zoals gebruikelijk alle fixes sinds Service Pack 1 bevatten alsmede enkele verbeteringen die gericht zijn op de ondersteuning voor nieuwe hardware- en technologiestandaarden.

Zo zou Windows Search 4.0 geïntroduceerd worden en de mogelijkheid om direct vanuit het besturingssysteem blu-ray-schijven te branden. Ook komt er een verbeterde ondersteuning voor draadloze netwerken met veranderingen aan het Windows Connect Now-systeem.

Ook nieuwe Bluetooth-apparaten krijgen betere ondersteuning binnen Vista met de toevoeging van het Bluetooth 2.1 Feature Pack. Deelnemers aan het Microsoft Technology Adoption program krijgen aanstaande woensdag al de beschikking over de eerste bèta.

Aan de hand van de reacties op deze bèta zal Microsoft de uiteindelijke release-datum gaan bepalen voor een wereldwijde distributie.

Bron:PC World