1 min

Tags in dit artikel

,

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat mobiel internet lang niet zo snel is als de providers aangeven. De snelheid komt vaak neer op slechts vijftien procent van wat de providers aangeven dat men kan halen.

De Consumentenbond heeft een eigen onderzoek gehouden en geconstateerd dat de snelheid van het mobiele internet sterk te wensen overlaat. Zo zouden diverse aanbieders slechts vijftien procent van wat ze beloven te halen, daadwerkelijk halen. De slechtst presterende providers zijn hierin Debitel en Vodafone.

Er lijkt maar een partij te zijn die de snelheid daadwerkelijk haalt en dat is Telfort. Telfort zegt zijn klanten namelijk een lagere snelheid toe en die snelheid wordt wel gehaald. De beste combinatie is een iPhone met een T-Mobile-abonnement, dan wordt de hoogste internetsnelheid behaald.

Het onderzoek is gepubliceerd in het blad Digitaalgids. Een blad van de Consumentenbond dat gaat over elektronica. Vodafone zegt zich niet te kunnen vinden in deze resultaten en laat weten het onderzoek nader te bestuderen voordat het bedrijf uitspraken doet.