Op Nokia World zijn ook wat onofficiële bekendmakingen de revue gepasseerd. Zo zijn de beheerders de Nokia Blog erachter gekomen wat de veranderingen zijn in de volgende firmwareversie van de N97.

De N97 is het nieuwe toestel van Nokia, te samen met de N97 Mini is het een toestel dat draait op Symbian S60 V5. De enige versie van Symbian die klaar is voor touchscreens. De N97 is echter in de winkels gelegd met een firmwareversie die niet definitief was. Nokia werkt namelijk al enige tijd aan versie 2. En daar is dan vandaag duidelijkheid over gekomen.

Uit onderstaand filmpje blijkt dat er wel een aantal dingen nieuw zijn. Sowieso worden er een heel hoop bugs gefixed en zijn er veel meer nieuwe features. Maar in de hands-on-video wordt in ieder geval al wat geshowed van de nieuwe versie. Zo kan hij eindelijk ‘fatsoenlijk’ scrollen, door met je vinger over het scherm te swipen. Ook komen er wat applicaties bij.

Techzine heeft versie één van de firmware nog bekeken en hiervan recentelijk een review online geplaatst. Techzine was niet al te positief over Symbian, maar des te positiever over de degelijkheid van het toestel. De volgende firmwareversie staat gepland voor oktober dit jaar.

Lees meer