min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Nokia is bij iedereen wel bekend. De Finse telefoonfabrikant heeft een tijdje geleden weer een nieuw toestel gelanceerd. Dit keer betrof het een toestel dat zich moet onderscheiden van de rest, onder meer op het gebied van specificaties en op het gebied van high-end-telecom. Het gaat hierbij om de N97.

Bepaalde modellen in de N-serie krijgen van Nokia altijd wat extra aandacht. Zo kreeg de N73, ja die is oud, al extra aandacht. En ook de N95 is een veel verkocht toestel. Zo nu en dan zie je nog mensen lopen met dit Nokia-toestel. Dan kwam de N96, de N96 is een toestel dat op het gebied van software echt sterk te wensen overlaat. De software was traag en crashte geregeld. Dit alles zou verbeterd moeten zijn met de komst van de N97. Al krijgen sommige mensen toch een rare smaak in de mond wanneer het over Symbian gaat. Symbian is volgens diverse analisten en telecomfanaten dan ook allang afgeschreven, maar Nokia blijft doorontwikkelen met Symbian.

Heeft Nokia met de komst van de N97 een nieuw toestel neergezet dat zich kan meten met voorgaande successen, namelijk de N95 en de N73? Kan Nokia vooruit met dit toestel, of liggen hedendaagse concurrenten om het hoekje te wachten totdat Nokia onderuit gaat? Er komen immers steeds meer Android-toestellen op de markt en Google heeft prognoses uitgesproken dat er nog een boel zullen volgen. Daarnaast komt Microsoft binnenkort met Windows Mobile 6.5 en kort daarna zelfs alweer versie 7. Kan Nokia de concurrentie aan met dit toestel? Lees verder en ontdek het!

De Finse telecomfabrikant is bekend van meer dan alleen telefoons, maar is momenteel marktleider op het gebied van mobiele telefonie. De meest verkochte telefoons (en smartphones) zijn van Nokia’s hand afkomstig. Toch ligt concurrentie op de loer, HTC, Samsung, Sony Ericsson en ook Motorola lijken een slag terug te willen maken. Kan Nokia N97 met een gerust hart de toekomst tegemoet zien, of moet de fabrikant, met nummer één positie, zo langzamerhand de strategie eens omgooien? Ook dat komt in deze review aan bod.