De Wireless Mobile Mouse 4000 die Microsoft heeft uitgebracht is bedoeld voor iedereen die veel onderweg is. Er zitten meerdere snufjes in om onderweg het werken gemakkelijker te maken.

Microsoft heeft er een vrij oud maar toch handig snufje in gemaakt om er voor te zorgen dat je de ontvanger niet kwijtraakt. Je hoeft alleen de nano ontvanger uit je usb-poort te halen en deze kun je vervolgens in de onderkant van de muis stoppen.

Volgens Microsoft hoort de Wireless Mobile Mouse 4000 op één batterij tot tien maanden lang te werken. Omdat je onderweg niet zonder stroom wilt zitten heeft Microsoft er een status indicator in gemaakt zodat je kan zien hoe vol/leeg je muis is. Omdat deze muis voor onderweg bedoeld is heeft Microsoft er BlueTrack in gestopt. BlueTrack is een technologie van Microsoft waarmee je op bijna alle ondergronden kan werken, het enige waar BlueTrack moeite mee heeft is glas of spiegelende achtergronden.

Naast de standaard zwarte uitvoering heeft Microsoft er ook aan gedacht om de muis in andere kleuren uit te voeren zoals in het wit, limoengroen, roze en blauw om zo de muis aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep.

De muis gaat rond de 40 euro kosten.