min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD is hard bezig de AMD PhenomII X2 op tijd af te krijgen voor de lancering in juni. In juni vindt namelijk de volgende Computex-beurs plaats, de lancering zal dus naar alle waarschijnlijkheid samenvallen met die beurs op drie juni.

De ‘Callisto’ 45 nm dualcore-processor is feitelijk een quadcore ‘Deneb’-processor, waarvan twee kernen uitgeschakeld zijn. De snelste X2-processor zal de Phenom II X2 550 worden, een processor met een kloksnelheid van 3.1 GHz met twee keer 512 KB L2-cache en een 6 MB L3-cache. De processor krijgt tevens het label ‘Black Edition’, wat inhoudt dat het een vrij te kiezen multiplier heeft. Dit geeft de mogelijkheid hoger te overklokken en wellicht de overige kernen te activeren.

Naast de 550-versie zal er ook een PhenomII X2 545 gelanceerd worden. Deze draagt dezelfde specificaties als de 550-versie maar zonder het predicaat ‘Black Edition’. De kern klokt 100 Mhz lager. Met een TDP van 80 watt zijn het niet de zuinigste processoren op de markt, maar zeker leuke concurrenten voor de Core 2 Duo-, en Pentium-processoren.