1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De snelste Phenom processor tot nu toe zal eind april in schappen van de winkeliers moeten liggen. Met een kloksnelheid van 3200 MHz en een aardige prijs zal deze processor nog meer druk moeten zetten op Intel’s high-end verkoop.

Weliswaar wordt van de Phenom X4 AM3 II-processor niet verwacht dat hij het zal winnen van de Intel Core i7 965 of 975, wel zal hij veel goedkoper zijn en een betere prijs/prestatie verhouding hebben.

Over de specificaties (behalve de kloksnelheid van 3200 MHz) is bekend dat de processor een TDP heeft van 125 W en een 8 MB cache. Verder beschikt het apparaat over een 512 KB L2-cache per kern, 6 MB gedeeld L3-cache en ondersteuning biedt aan dual-channel DDR2-en DDR3-geheugen.

In het buitenland is de processor te krijgen op pre-order, onder andere bij BLT voor 323 dollar. De prijs in Nederland ligt een stuk lager, zo kan met de processor aanschaffen bij een bekende Nederlandse webshop voor iets meer dan 230 euro. De verwachte levertijd van de processor bedraagt zo’n veertien dagen.