3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft maandagavond tijdens de WWDC Keynote ook een nieuwe iPhone geïntroduceerd: de iPhone 3G S, waarbij S staat voor Speed. Het nieuwe toestel beschikt naast een betere camera met videofuncties ook over spraakcontrole, een kompas en ook is de 3G S volgens Apple tot twee keer sneller dan de iPhone 3G.

[b]Betere performance, zelfde uiterlijk[/b]

Apple claimt dat de nieuwe iPhone 3G S tot wel twee keer sneller is dan de huidige iPhone 3G. Volgens Apple worden webpagina’s in een fractie van de tijd weergegeven en ook attachments bij e-mails openen sneller.

De iPhone 3G S is qua uiterlijk niet veranderd. De geruchten over het verdwijnen van de zilveren schermrand bleken onjuist, de 3G S beschikt nog steeds over deze zelfde schermrand. In feite is het een snellere iPhone 3G met extra functies, zo zal Apple ook gedacht hebben toen het een naam voor het toestel moest verzinnen.

[b]driemegapixelcamera met videofuncties[/b]

De iPhone 3G S beschikt over een betere camera met drie megapixels en autofocus. Ook is er een nieuwe functie toegevoegd die het mogelijk maakt om op het beeldscherm te ’tappen’ zodat gefocust kan worden op een specifieke plek of persoon.

Naast een betere camera voor foto’s, gebruikt Apple dezelfde camera van de 3G S ook voor video-opname. Dit was ook al mogelijk met gejailbreakte iPhone 3G’s, al heeft die een minder goede camera. Door middel van de ingebouwde videobewerkingssoftware in iPhone OS 3.0 kunnen video’s ook op een eenvoudige manier bewerkt en met YouTube, MobileMe of e-mail gedeeld worden.

[b]Spraakcontrole[/b]

Hoewel het hier kennelijk om iets softwarematigs gaat is deze nieuwe functie slechts exclusief beschikbaar op de iPhone 3G S. Met spraakcontrole is het mogelijk om te bellen naar mensen uit je contacten door hun naam te noemen en ook is het mogelijk om de iPhone vragen te stellen of andere opdrachten te geven zoals het skippen van een nummer in de iPod-applicatie.

[b]Ingebouwd kompas[/b]

De iPhone 3G S beschikt als eerste mobiele apparaat van Apple nu ook over een ingebouwd kompas. Samen met een speciale kompas-applicatie is de iPhone nu ook je laatste hoop als je verdwaald bent. Google Maps draait daarnaast automatisch de kaart op basis van de kant die je opgaat.

[b]Alle functies van iPhone OS 3.0 en Nike+[/b]

De iPhone 3G S wordt standaard uitgerust met iPhone OS 3.0 en beschikt daarmee over de meer dan 100 nieuwe functies van OS 3.0. Apple heeft echter ook Nike+-ondersteuning toegevoegd. Het toestel bevat nu als eerste iPhone een Nike+-ontvanger die communiceert met de ingebouwde software. Om hier gebruik van te kunnen maken is wel een Nike+-sensor vereist die in de schoen geplaatst kan worden.

[b]Verkrijgbaarheid en kosten[/b]

De iPhone 3G S zal vanaf 19 juni verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Een week later wordt de telefoon in nog eens zes landen gelanceerd. In de aankomende maanden zal het toestel wereldwijd gelanceerd worden.

T-Mobile Nederland heeft al bekend gemaakt dat zij het toestel vanaf 26 juni aan zullen bieden. Wat de 3G S gaat kosten en welke abonnementen erbij horen is vooralsnog niet bekend. Meer hierover zal ongetwijfeld in de komende twee weken bekend worden.