min

Tags in dit artikel

, ,

Internetprovider XS4ALL heeft gisteren zijn eerste versie van de VoIP-applicatie uitgebracht. Deze applicatie zorgt ervoor dat bezitters van een iPhone kunnen internetbellen via het netwerk van XS4ALL.

De applicatie is gratis te downloaden via de XS4ALL-website, maar het gebruiken van de VoIP-optie kost wel geld. Het internetbellen kost gewoon hetzelfde als het via andere opties kost. XS4ALL heeft de applicatie universeel ontwikkelt, iedere VoIP-dienst die gebruik maakt van het ‘SIP’-protocol kan benaderd worden met deze applicatie.

Op dit moment werkt de applicatie alleen als de iPhone via WiFi verbonden is met het internet. Dit komt omdat internetbellen met 3G vooralsnog niet is toegestaan. XS4ALL laat wel weten dat de applicatie alwel ondersteuning heeft voor internetbellen over 3G, het wordt aangezet zodra hier toestemming voor is. Zo laat een woordvoerder weten. Overigens mag internetbellen van T-Mobile wel, alleen Apple verbiedt het, de applicatie komt dan niet in de App Store terecht.

XS4ALL laat eveneens weten dat het bedrijf niet werkt aan applicaties voor Windows Mobile, Android of Symbian. Waarom is niet duidelijk. XS4ALL wil hiermee zijn eerste stappen in de wereld van het mobiele internetbellen zetten. Of de applicaties voor bijvoorbeeld Android en Windows Mobile nooit gaan komen, is niet duidelijk. De woordvoerder laat weten: "Zeg nooit, nooit."