1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft op zijn website laten weten dat het de integratie van mediaspelers van derde partijen met iTunes niet ondersteunt en dat die integratie in de toekomst wel eens geblokkeerd kan worden.

Apple noemt in zijn bericht geen specifieke partijen of spelers, maar tussen de lijnen door is te lezen dat de waarschuwing vooral gericht is aan het adres van Palm Pre-gebruikers. Bij de introductie van de Pre liet Palm vol trots weten dat de Pre zonder enige problemen te synchroniseren is met iTunes. Dat is ook daadwerkelijk het geval, maar volgens Apple kan daar nog wel eens verandering in komen.

"Apple ontwerpt de hardware en software zo dat de iPhone en iPod naadloos integreren met iTunes, de iTunes Store en tienduizenden applicaties in de App Store. Apple is ervan op de hoogte dat sommige andere partijen claimen dat hun digitale mediaspelers kunnen synchroniseren met Apple-software. Apple biedt echter geen ondersteuning voor mediaspelers die niet van Apple zijn en test deze ook niet op compatibiliteit. Omdat software met de tijd verandert kan het zijn dat nieuwere versies van iTunes niet langer de mogelijkheid bieden om te synchroniseren met andere mediaspelers", aldus Apple in zijn verklaring.

Palm Pre-eigenaren en eigenaren van andere muziekspelers moeten er dus ernstig rekening mee houden dat Apple de woorden ook echt gaat omzetten in daden, de vraag is alleen wanneer.