2min

Tags in dit artikel

, , ,

Palm heeft donderdag webOS versie 1.1 gelanceerd met onder meer verbeterde ondersteuning voor bedrijven. Opvallend is echter dat Palm erin geslaagd is om de door Apple geblokkeerde iTunes-synchronisatie te herstellen.

"Oh, nog één ding: Palm webOS 1.1 heractiveert Palm media sync. Dat klopt – opnieuw naadloze toegang tot je, muziek, foto’s en video’s van de huidige versie van iTunes (8.2.1)", zo schrijft Palm op zijn weblog. Op 15 juli bracht Apple een update voor iTunes uit die ervoor zorgde dat apparaten — zoals de Palm Pre — niet meer door de iTunes-software als iPod worden herkend.

Palm zorgde er voor dat wanneer de media sync-functionaliteit in het webOS ingeschakeld werd, het apparaat iTunes, door het meesturen van een speciale identificatie, liet denken dat er in feite een iPod aangesloten was. Apple paste in de laatste iTunes-update deze methode echter aan waardoor Palm Pre-gebruikers niet langer gebruik konden maken van de functionaliteit.

Apple had eerder al gewaarschuwd, dat het niet kon garanderen dat niet-ondersteunde mediaspelers altijd blijven functioneren met iTunes. Bovendien, zo stelt het bedrijf, test men ook niet de compatibiliteit met andere spelers. Dit was in feite een waarschuwing dat Apple Palm door heeft en hier iets aan zou gaan doen.

Nu Palm er weer in geslaagd is de functionaliteit, die bij de lancering van de Palm Pre als paradepaardje werd aangemerkt, te heractiveren lijkt het kat-en-muis-spel tussen Apple en Palm pas echt begonnen. Vermoedelijk zal Apple er met een volgende iTunes-update opnieuw voor zorgen dat niet-officiële apparaten niet door iTunes herkend worden.