2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple maakte vandaag bekend dat er het afgelopen weekend meer dan een miljoen iPhone 3G S’s over de toonbank zijn gegaan. Uit gegevens van marktonderzoeksbureau Pipar Jaffray zou gebleken zijn, zoals we eerder vandaag berichtten, dat het om 750.000 verkochte toestellen zou gaan.

De iPhone 3G S, de snellere betere variant van de iPhone 3G met functies als spraakcontrole, een betere camera met video-opname en een digitaal kompas, is sinds afgelopen vrijdag in acht landen verkrijgbaar. In de komende paar weken zal het aantal landen waar de iPhone 3G S verkrijgbaar is uitgebreid worden naar tachtig. Later deze week, vanaf 26 juni, start T-Mobile Nederland met de levering van de 3G S.

Aanvankelijk ging marktonderzoeksbureau Pipar Jaffray er vanuit dat Apple afgelopen weekend niet meer dan een half miljoen exemplaren zou verkopen. Uit het eigen onderzoek van Gene Munster, als analist werkzaam bij het bureau, zou afgelopen weekend echter gebleken zijn dat het om 750.000 verkochte exemplaren gaat.

Volgens Apple zijn er het afgelopen weekend meer dan een miljoen exemplaren van de iPhone 3G S verkocht, dit is zelfs meer dan de één miljoen exemplaren bij de lancering van de iPhone 3G vorig jaar juli. De 3G was toen ook in 21 landen tegelijkertijd verkrijgbaar. Apple maakte daarnaast ook bekend dat iPhone OS 3.0, wat sinds afgelopen woensdag beschikbaar is, inmiddels ook al zes miljoen keer gedownload is.

"Klanten stemmen en de iPhone wint", zei Apple-topman Steve Jobs maandag. Opvallend omdat Jobs op het punt zou staan om, na een periode van ziekteverlof, bij het bedrijf terug te keren. Of dit zijn terugkomst inleidt is onduidelijk. "Met meer dan 50.000 applicaties beschikbaar in Apples revolutionaire App Store, is het ‘iPhone momentum’ sterker dan ooit tevoren", aldus Jobs.