min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mobile Burn concludeert na gesprekken met HTC-persvoorlichters dat de HTC Magic en de T-Mobile G1 niet voorzien zullen worden van HTC Sense. De toestellen zijn ‘volledig van Google’ waardoor dit niet mogelijk is.

Eerder berichtten we al over de verschillende Android-versies. Er zijn dus drie versies beschikbaar, eentje waarbij alle Google-applicaties gebruikt mogen worden, maar hierbij bepaald Google ook hoe het software-matig precies zit. De tweede versie is er eentje met minder bemoeienis, waarbij men dus ook wat eigen software kan meeleveren. De derde versie is Android, maar dan zonder enige Google-invloeden, ook geen Google-applicaties dus.

De HTC Hero komt uit met behulp van het ’tweede systeem’, er is meer vrijheid voor de fabrikant van de telefoon. De T-Mobile G1 en de HTC Magic zijn echter allebei voorzien van de eerste versie, waarbij er dus ook ‘With Google’ achterop het toestel verscheen. Hiermee is het dus niet mogelijk om HTC Sense mee te leveren. Zo concludeert Mobile Burn althans.

HTC Sense is HTC’s eigen interface voor Android. Het systeem stelt contactpersonen en contact opnemen centraal. Alle informatie over een contactpersoon moet direct beschikbaar zijn. De interface is vooral zwart gekleurd, de moderne Windows Mobile-varianten van HTC met TouchFlo zijn eveneens in het zwart gekleurd. HTC Sense komt voor het eerst uit op de HTC Hero.

De HTC Hero is het derde Android-toestel van HTC. Het toestel moet in juli uitkomen en is netwerk-onafhankelijk. Er komt echter ook een speciale T-Mobile-versie van. Dit is de G1 Touch, die T-Mobile-brandend is.