2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag was de release van de HTC Hero in Nederland. Hiervoor had HTC, voor de gelegenheid een zaal afgehuurd in de jaarbeurs in Utrecht. De zaal zag er futuristisch uit, wat moest aansluiten bij het imago van HTC.

Inleidend praatje

Techzine was uiteraard vertegenwoordigt bij deze persconferentie. Het inleidend praatje was nagenoeg gelijk aan wat er in Londen verteld werd. Leuk om erbij te vertellen is dat HTC het, ondanks de crisis, toch goed doet op het gebied van smartphones en dat ze tweede staan wat betreft de verkoopcijfers hiervan. Nokia staat nog boven HTC. HTC is wel marktleider wat betreft de Windows Mobile-toestellen, wat ook niet zo gek is, aangezien Nokia deze niet verkoopt.

Op het gebied van Android was er weinig nieuws onder de zon, wat nog niet bekend was in Londen. De HTC Sense interface komt hoogstwaarschijnlijk niet naar de T-Mobile G1 en de HTC Magic, naar zeggen van Benelux-directeur Mark Moons. Uit de conferentie kwam wel sterk naar voren dat HTC grote plannen heeft met Android en dat deze mainstream moet gaan draaien, te samen met de Windows Mobile-toestellen.

Ook vertelde Moons dat er een marketingstunt is bedacht, met behulp van HTC Footprint. Deze applicatie zorgt ervoor dat je een soort ‘reisverslag’ bij kan houden waar je je bevindt enzovoorts. Op de website HTCtje.nl wordt aangekondigd waar het promotieteam naar toegaat, wanneer men op het juiste moment op de juiste stoel gaat zitten, krijgt men een HTC Hero. Het toestel is overigens medio juli in Nederland te koop.

HTC Sense en hands-on

Na het praatje over Android was het moment daar. De HTC Hero-telefoons werden ‘uitgedeeld’, de journalisten konden de telefoon uitproberen. De ervaringen zijn zeer positief te noemen, HTC Sense werkt zeer goed en werkt ook snel. Het toestel ziet er niet geheel stijlvol uit, maar is ook niet direct lelijk.

Het toestel is afgewerkt met een coating waardoor deze beter tegen vette vingers kan enzovoorts. de HTC Sense-interface zorgt ervoor dat men gemakkelijker bij zijn of haar sociale contacten kan en alles gemakkelijker kan volgen. Op die manier zijn bijvoorbeeld sms-gegevens, bel-gegevens, e-mail-gegevens en informatie van FaceBook, Twitter en Flickr samengevoegd in een scherm, zodat overzichtelijk alles teruggevonden kan worden.

De HTC Sense-interface wordt ook gelijkgeschakeld met Windows Mobile-toestellen, zo is de prognose van Moons. Hij stelt dat de interface zo is ontwikkeld dat deze zonder al teveel problemen kan draaien op Windows Mobile. Hij verwacht dan ook dat de eerste modellen die dit doen, snel zullen verschijnen.