2min

NETGEAR heeft zijn nieuwe Nighthawk M6 Pro Mobiele Hotspot Router geïntroduceerd. De mobiele hotspot biedt zowel 5G- als Wifi 6E-connectiviteit voor veilige en snelle internetverbindingen.

Met de mobiele router kunnen gebruikers meerdere devices voorzien van snelle en veilige internetverbindingen. Hiermee komt de netwerkspecialist tegemoet aan de groeiende vraag naar dit soort internetverbindingen, vooral wanneer openbare Wifi niet veilig is voor activiteiten en werkzaamheden.

Mobiele 5G- en Wifi 6 E-hotspot

De Nighthawk M6 Pro Mobiele Hotspot Router is een draagbare hotspot die over 5G- en Wifi 6E-connectiviteit beschikt. De connectiviteit kan gebruikers daarbij verbindingen bieden tot respectievelijk 5G-snelheden van 6 Gbps en Wifi-snelheden tot 3,6 Gbps. De mobiele router, inclusief de ingebouwde firewall, ondersteunt tot maximaal 32 devices.

De mobiele router kan ook in thuisomgevingen worden gebruikt. Hiervoor kan de Wifi-dekking worden uitgebreid tot 92,5 vierkante meter. Dit kan door de batterij te verwijderen en de voedingsadapter voor netstroom te gebruiken. Ook kan de hotspot in combinatie met een standaard router worden gebruikt, door deze aan te sluiten op de 2,5 Gbps Ethernet-poort.

Voor het verbeteren van de 5G-ontvangst en het uitbreiden van de 5G-cel, kunnen externe, apart verkrijgbare, antennes op de mobiele router worden gemonteerd.

Overige features

De mobiele router draait op de mobiele Qualcomm SnapDragon SDX65 Mobile Platform-processor. HPUE-ondersteuning maakt een beter 5G-bereik mogelijk. Hiermee kan het device aan de rand van een 5G-netwerk nog een signaal oppakken, waar andere 5G-devices dat niet meer kunnen.

De mobiele router beschikt verder over een ingebouwde firewall, een intuïtief 2,8-inch LCD-touchscreen, ondersteuning van nano-simkaarten en een krachtige 5040mAh batterij die een levensduur heeft van 13 uur.

De NETGEAR Nighthawk M6 Pro Mobiele Hotspot Router kost 999,99 euro.