2min

Netgear heeft voor zijn Orbi Pro-portfolio nu ook ondersteuning voor de laatste wifi-standaard wifi 6 toegevoegd, met de komst van het Orbi Pro tri-band mesh-systeem. Dit moet vooral kleinere ondernemingen en thuiskantoren een betere dekking en snelheid geven.

Het bestaande portfolio Orbi Pro wifi tri-band mesh-systeem krijgt met de ondersteuning voor de nieuwe standaard onder meer capaciteit, geavanceerde beveiliging en een verhoogde snelheid voor werknemers, klanten en gasten. Netgear ziet het gebruik van deze systemen voornamelijk voor kleinere ondernemingen en kantoren, in thuiswerksituaties. Bijvoorbeeld restaurants, bars, winkels, medische praktijken en kleine onderwijsinstellingen kunnen ervan profiteren.

Het nieuwe Orbi Pro wifi 6 tri-band meshsysteem  biedt met de grotere capaciteit gebruikers mogelijkheden als het streamen van meerdere videostreams, het delen van grote bestanden, het IoT en beveiligingsapparatuur. Het systeem maakt het mogelijk al deze functionaliteit te beheren en on-the-fly aan te passen zonder dat dit vertraging voor het netwerk oplevert.

Specificaties

Het Orbi Pro wifi 6 tri-band meshsysteem biedt onder andere vier keer zoveel ‘ruimte’ voor het aansluiten van meerdere devices en tot honderd procent hogere snelheden per router en satelliet unit. Ook beschikt het over een draadloze ‘backhaul-superhighway’ die maximaal 6 satellieten ondersteunt voor een totale oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante meter.

Het Orbi Pro wifi 6 tri-band meshsysteem biedt verder vier streams op 2,4 GHz en acht sop 5 GHz. Elke unit levert tot 6 Gbps aan datadoorvoer. Naast wifi 6 ondersteunt het nu uitgebrachte Orbi Pro-meshsysteem ook oude standaarden als wifi 4 en 5 en via een ethernetpoort ook bedrade netwerkconnectiviteit.

Met de Insight-applicatie van Netgear kan het systeem op afstand worden beheerd. Dit kan flink schelen in de beheerskosten, aldus de leverancier.

Beschikbaarheid en bundels

Het Orbi Pro wifi 6 SXK80-meshsysteem is in verschillende bundels beschikbaar. De SXK80-100EUS -basisrouter kost 869,99 euro en een losse satelliet 489,99 euro.

De SXK80B3-100EUS-bundel met drie producten (één router en twee satellieten) kost 1189,99 euro. Een SXK80B4-100EUS-bundel met vier producten (één router en drie satellieten) kost 1499,99 euro.