2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf vandaag kunnen Oxxio-gebruikers hun energieverbruik vanaf iedere plek in de gaten houden. Dit kan door een nieuwe widget voor de mobiele telefoon of voor je desktop.

Met de EnergieMonitor kunnen de gebruikers dagelijks zien hoeveel energie ze verbruikt hebben zonder hiervoor in de meterkast te hoeven kijken. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om je energie verbruik te vergelijken met een andere datum, of periode. Hiernaast kun je ook nog je streefverbruik instellen voor een bepaalde datum of periode. Oxxio wil hun gebruikers via deze weg bewuster met de energie om laten gaan. Oxxio-klanten die een slimme-meter hebben kunnen de widget kosteloos downloaden van de Oxxio-website.

Oxxio lanceerde eerder al Mijn Oxxio en de slimme meter om het inzicht in energieverbruik bij zijn klanten te vergroten. De slimme meter leest dagelijks via GPRS de stroom- en/of gasmeterstanden op afstand uit. Daarna worden de standen via internet in de Mijn Oxxio-omgeving getoond. Klanten kunnen inloggen op de website van Oxxio om hun verbruik te bekijken of hun persoonlijke gegevens aan te passen.

De beveiliging van de Oxxio EnergieMonitor is geregeld via een persoonlijke code. Om het energieverbruik in de widget te tonen, moet de gebruiker de persoonlijke code ophalen in zijn/haar eigen Mijn Oxxio-omgeving. Zolang de persoonlijke code niet wordt geactiveerd, toont de widget het energieverbruik van een demogebruiker. "Consumenten zijn geïnteresseerd in mogelijkheden om op hun eigen energieverbruik te besparen", zegt Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. "Bij Oxxio hebben we meer dan honderdduizend huishoudens voorzien van een slimme meter. Door services als Mijn Oxxio, de Oxxio EnergieMonitor en de Bespaarassistent aan te bieden, kunnen klanten optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die onze slimme meter biedt. We willen onze klanten op alle mogelijke manieren adviseren en ondersteunen bij energie- en kostenbesparing."