De nacht, vele kleine Techzinertjes onder jullie zijn er doodsbang voor. Slapen komt op een eervolle tweede plaats in de lijst met ‘leuke dingen die je kunt doen in een slaap- kamer’, dus komen ook hier de nodige gadgets van pas. Natuurlijk kun je dergelijke gadgets niets ’s morgens vroeg bespreken, dus hebben we de gadget roundup van deze week iets later gepland. We beginnen de avond met een bijzonder schemerlampje, gaan verder met een minimalistische wekker en besluiten met een hoogtechnologisch bed!

Plasma-kalmeermiddel

Zoals gezegd, weet ik dat de meesten onder jullie behoorlijk bang zijn in het donker en dus nog met een schemerlampje slapen. Gewoon preventief, kwestie van monsters ander gespuis weg te houden van je bed. Maar waarom zou je als übergeek genoegen nemen met wat ordinair licht? Gewoon deze in de stekker steken -liefst met een omvormer, want anders loopt het niet goed af- en je bent een hele nacht voorzien van plasmaplezier. Ook goed om indruk te maken op je kleine neefje, trouwens. En al te koop voor 10 dollar.

Opstaan in stijl

Stijlvoller dan dit wordt het bijna niet. Met zijn minimalistische design, bestaande uit niet meer dan een aluminium buis met drie 48×33 pixel-displays en een navigatiepaneeltje, is deze wekker een staaltje visuele kunst. Maar dat is niet alles, de wekkerradio is ook voorzien van een bewegingssensor waarmee je onder andere de achtergrondverlichting kunt regelen. Ook een eigen wekkerdeuntje in het apparaat laden is mogelijk. O ja, voor wie het zou willen weten, het design van de wekker is geïnspireerd op het muziekstuk ‘De Toverfluit’ van Mozart. Al bij al is 311 euro dus best goedkoop, wetende dat je mozart, design en een wekkerradio krijgt. Zo’n kans laat je toch niet liggen?

Starry Night Sleeper

Dit bed is de droom van elke man (en vrouw). Een ingebouwd entertainmentsysteem, een antisnurksysteem en een computer die je slaappatroon analyseert om je nachtrust te optimaliseren! En dat alles voor een prijs van slechts 20.000 tot 50.000 dollar!