1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft laten weten dat het installatieproces van Internet Explorer aangepast wordt, zodat duidelijker wordt wanneer de browser als standaard wordt ingesteld.

Dit laat de softwaregigant in een blogpost weten. "Het doel van de IE-installatie is om gebruikers hun eigen instellingen te laten kiezen en om keuzes te respecteren. IE zal zich nooit installeren en zomaar de standaardbrowser worden zonder toestemming van de gebruiker", aldus het IE-team.

"Echter, we hoorden een heleboel feedback van verscheidene groepen en mensen en besloten om de gebruikerskeuze van de standaardbrowser nog duidelijker te maken. Deze verandering is onderdeel van onze doorgaande ontwikkeling om keuzes te verbeteren."

Een van de veranderingen die wordt doorgevoerd bestaat uit een nieuw venster dat tevoorschijn komt als de gebruiker IE8 installeert, maar al een standaardbrowser heeft. Dit venster zal vragen Internet Explorer als standaardbrowser moet worden ingesteld.

Om de update zo snel mogelijk uit te rollen, zal een dynamische update worden gemaakt, in plaats van een complete nieuwe release. De update staat gepland voor midden augustus.

"We zullen deze verandering in de volgende cumulatieve beveiligingsupdate voor IE implementeren, zodat beheerders die regelmatig beveiligingsupdates in hun organisatie uitrollen het nieuwe gedrag eenvoudig kunnen gebruiken", zo vertelt het IE-team.

"Beheerders kunnen informatie over software- en veiligheidsupdates in het Update Management TechCenter op Technet vinden. Administrators kunnen overigens de standaardbrowserinstellingen via het Set Program Access Defaults-venster aanpassen."

[center]Het nieuwe Internet Explorer-venster[/center]