2min Devices

Apple laat marihuana-app toe in App Store

Het is bekend dat Apple een strikt beleid voert over welke applicaties wel en niet toegelaten worden tot de App Store voor de iPhone en iPod Touch, maar soms duikt er toch ineens een opmerkelijke applicatie op in de Store, te weten de applicatie ‘Cannabis.

Apple laat marihuana-app toe in App StoreDe applicatie is ontwikkeld door de oprichter van de website Ajnag.com. Deze website werd in 2006 opgericht en was de eerste site die een overzicht bood van alle locaties in Amerika waar legaal medicinale marihuana te verkrijgen is.

De applicatie Cannabis doet eigenlijk hetzelfde, maar kan aangeven waar de dichtstbijzijnde leverancier is. Vervolgens kan er een routebeschrijving uitgestippeld worden via Google Maps.

In Nederland wordt de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik in beperkte hoeveelheden gedoogd, mits het in coffeeshops verkocht wordt. Verstrekking van marihuana voor medicinaal gebruik kan alleen met een doktersvoorschrift verkregen worden, de productie van marihuana voor dit doeleinde gebeurt momenteel onder staatstoezicht in één kwekerij in Nederland. In Amerika is recreatief gebruik helemaal verboden, medicinaal gebruik is in 13 staten toegestaan op doktersvoorschrift, maar in sommige van deze staten worden ook mensen die marihuana via de dokter hebben gekregen vervolgd.

In dat geval komt de applicatie Cannabis ook van pas, want het kan ook de locatie van de dichtstbijzijnde advocaat vinden die in marihuana-zaken gespecialiseerd zijn. Ook weet de applicatie de locaties te vinden van actiegroepen die legalisering van de drug nastreven. Als bonus weet de applicatie ook veel locaties van veel locaties in Europa waar marihuana legaal te verkrijgen is.

Bron:Techzine Redactie