2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een medewerker van Foxconn, dat grotendeels in handen is van de Hon Hai Group, zou eerdere deze maand zelfmoord gepleegd hebben nadat hij een prototype van de nieuwe iPhone kwijt was geraakt. Het is nu echter onduidelijk of het daadwerkelijk om zelfmoord zou gaan.

Foxconn is al enige tijd de belangrijkste partij in het fabricageproces van de iPhone en iPod Touch. Sun Danyong, een 25-jarige medewerker van Foxconn had de opdracht gekregen om 16 iPhone-prototypes op 10 juli te versturen. Hij raakte echter een van de telefoons kwijt. Zes dagen later werd hij dood onderaan zijn appartementcomplex gevonden. De autoriteiten gingen in eerste instantie uit van zelfmoord, maar daar is nu enige twijfel over.

Volgens diverse Chinese media meldde Sun de vermissing van de telefoon aan Foxconn, dat vervolgens illegaal zijn huis doorzocht. Volgens de berichtgeving zou Sun tijdens ondervragingen ook in elkaar geslagen zijn door andere medewerkers van Foxconn. Nadat de politie een onderzoek had ingesteld naar de dood van Sun werd al snel naar buiten gebracht dat het ‘mogelijk’ om zelfmoord zou gaan.

Inmiddels is bekend geworden dat Foxconn een beveiligingsofficial geschorst heeft en hem overgedragen heeft aan de Chinese autoriteiten. Het is niet duidelijk of hij te maken heeft met de verdwijning van het iPhone-prototype of met de dood van Sun.

Apple laat in een aan Bloomberg weten dat het treurt om het tragische verlies van de jonge medewerker en dat het van zijn leveranciers eist dat ze hun medewerkers met respect behandelen. Verder wacht Apple het onderzoek van de politie af. Het is overigens onbekend of de vermiste iPhone inmiddels alweer terecht is.