3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zo, afgelopen week was het weer echt zomer in Nederland. De temperatuur is flink opgelopen, dus tijd dat we er eens wat over neer gaan zetten. Zo zullen we deze week een tas bespreken die voorzien is van een oplader op zonne-energie, ook zien we een draadloze speaker voor buiten en we zullen een bierglas bekijken.

Voltaic tas op zonne-energie

Met deze tas kun je apparaten opladen wanneer je het wil. Je hoeft met deze tas niet te wachten totdat je een oplaadpunt tegenkomt. Wanneer je de twaalf volt-laadkabel in je rugzak stopt kun je onderweg bijvoorbeeld je mobiele telefoon, camera, mp3-speler of iPod opladen. Deze tassen zijn niet ontworpen voor het opladen van notebooks, aangezien deze teveel capaciteit vragen. Mocht je geen twaalf volts-oplaadstekker hebben of ben je hem kwijt, geen probleem, want deze tas wordt geleverd met elf standaard oplaadpluggen.

In de buitenklep van de tas zitten drie lichtgewicht, flexibel,stootvast, waterdichte zonnepanelen. Deze kunnen tot vier watt stroom produceren. Ook zit er een accupack ingebouwd die de stroom opslaat en vervolgens de apparaten kan opladen. Wanneer je een keer weg gaat kun je al van te voren je rugzak opladen, aan het netstroom. Er wordt een standaard AC reislader meegeleverd. Deze tas is erg goed te gebruiken in noodsituaties en voor mensen die veel op reis zijn, of backpackers.

Draadloze Buitenspeaker

Iedereen heeft wel eens dat hij ’s avonds lekker buiten zit, maar omdat er geen fatsoenlijk gespreksonderwerp is, is het verdacht stil. Voor iedereen die hier wel eens last van heeft, hebben we een draadloze buitenspeaker. Deze speaker is spatwaterdicht en het bereik is ongeveer tachtig meter. Je kunt de speaker ophangen, maar je kunt hem ook in de grond steken. Ook is er iets bedacht om het ’s avonds weer binnen te zetten, want de speaker is voorzien van LED-verlichting.

Ook zit er een verzender bij, je hangt je mp3-speler, iPod of telefoon aan dit apparaatje en deze zend het signaal naar de speaker. Het enige dat je zelf nog moet aanschaffen zijn vijf AA-batterijen en drie AAA-batterijen. Voor een prijs van ongeveer acht tientjes is deze speaker van jou.

Bevroren bierglas

Een aantal weken terug hadden we al een bierspecial, maar daar schoot deze gadget even doorheen. Met dit warme weer heb je toch wel eens zin in een lekker koud biertje, maar wat nu wanneer je biertje na een tijdje lauw is geworden? Met dit glas is het biertje lange tijd lekker koud.

Want dit glas is bevroren, het glas is van duurzaam plastic gemaakt, wat gevuld is met een gel die natuurvriendelijk is. Wat ook mooi is aan dit glas, is dat hij gewoon in het afwasmachine kan. Het glas is zo’n vijftien centimeter hoog en hij heeft een diameter van acht centimeter, er kan dus ongeveer één pul in. Voor een prijs van 6.99 euro ben jij al eigenaar van dit hippe glas.