4min Devices

‘Roadmap telecomprovider Verizon ligt op straat’

Uit foto’s die The Boy Genius Report binnengekregen heeft blijkt dat er diverse nieuwe toestellen aan zitten te komen in 2009. Hieruit blijkt ondermeer dat Motorola’s Android-toestel in oktober naar Verizon, in Amerika, gaat komen.

Daarnaast is uitgelekt dat er diverse nieuwe LG-toestellen en BlackBerry’s aan zitten te komen bij Verizon. De echte opvaller is echter toch wel de Motorola Sholes, die Android gaat draaien. Deze was, volgens de geruchten, gepland voor eind dit jaar. Maar het lijkt erop dat Verizon het toestel in oktober mag gaan aanbieden.

Daarnaast komt de nieuwe BlackBerry Storm, de Storm 2, uit in oktober. Deze smartphone gaat de oude BlackBerry Storm opvolgen. Dit toestel onderscheidt zich van alle andere BlackBerry’s door zijn touchscreen. Ook is de BlackBerry Storm uitgerust met een touchscreen dat feitelijk ook een knop is. Meer informatie over deze BlackBerry is ook terug te vinden in onze review. Wat er nu bekend is over de BlackBerry Storm 2 onthuld dat het toestel er nagenoeg hetzelfde uitziet, maar dat vooral het touchscreen veranderd gaat worden. Dat blijkt ook uit recentelijk uitgelekte filmpjes. Er is ook een opvolger voor de BlackBerry Curve ingepland, de BlackBerry Cruve 2, die eind november uit moet komen. We hebben op Techzine ook de ‘eerste’ BlackBerry Curve onder de loep genomen.

‘Roadmap telecomprovider Verizon ligt op straat’

Er komen ook nog wat HTC-toestellen uit, de roadmap onthuld in ieder geval de HTC Razzle/Blitz. Of dit een of twee toestellen zijn is niet bekend, wat voor toestellen het betreft, is eveneens niet bekend. Er is nog niets bekend of uitgelekt over deze toestellen. Daarnaast komt LG met een nieuwe Chocolate-telefoon, de Chocolate Touch. Ook omtrent deze telefoon is nog maar weinig bekend. Dan is er nog een nieuwe Nokia-telefoon, die zich voornamelijk op vrouwen gaat richten. De Nokia Twist 7705, waar ook niets over bekend is.

Zoals gezegd is de meest opvallende aankondiging toch wel die van de Motorola Shores. Dit Android-toestel was eigenlijk voor eind dit jaar gepland, maar lijkt dan toch in oktober uit te gaan komen. Wat het toestel in Amerika gaat kosten is nog niet bekend, dit moet nog later bepaald worden. De Motorola Shores is een telefoon die Motorola terug op de markt moet zetten, aangezien het omtrent Motorola alweer enige tijd stil is. Omtrent de Android-telefoons van Motorola zijn al enige geruchten uitgelekt. Zo gaat het toestel waarschijnlijk een ander grafisch uiterlijk krijgen dan Android standaard heeft. Deze theme heet ‘Blur‘. Verder is het toestel uigerust met een 528 mhz-processor en 256 mb ramgeheugen. Er zou een vijf megapixel-camera opzitten met auto-focus en het scherm is, naar verwachting, 3,7" groot, met een resolutie van 480×854 pixels. Wat verraad dat het toestel Donut moet gaan draaien, aangezien deze resolutie niet ondersteund is in de huidige versies van Android. Pas vanaf Android Donut mag er afgestapt worden van de standaard resolutie 320×480 pixels.

‘Roadmap telecomprovider Verizon ligt op straat’

Verizon opereert alleen in Amerika, het gaat dus om Amerikaanse release-dates. Ook maakt Verizon geen gebruik van het GSM-netwerk zoals wij kennen in Nederland, maar maakt Verizon gebruik van het CDMA-netwerk, wat wij in Nederland niet kennen. Dat wil zeggen dat de toestellen die in deze roadmap staan dus niet allemaal naar Europa hoeven te komen, omdat ze immers omgebouwd moeten worden naar GSM-standaarden. De geschiedenis leert ons echter wel dat de grote namen sowieso naar Europa / Nederland zullen komen. Wanneer dit gebeurd is niet bekend. Of deze release-dates, zoals ze hier staan, ook gevolgd zullen worden is eveneens niet bekend. De afbeeldingen die uitgelekt zijn, zijn niet bevestigd door Verizon.

Bron:The Boy Genuis Reports