De Amerikaanse tak van T-Mobile kan veel boze telefoontjes tegemoet zien van de smartphonefabrikanten. Deze proberen nieuwe toestellen altijd zolang mogelijk geheim te houden, maar moeten de mobiele operators wel tijdig informeren over de beschikbaarheid van nieuwe telefoons. Nu is de releaslijst van T-Mobile USA uitgelekt voor heel 2011.

Op de lijst staan smartphones die we inmiddels al kenden door eerdere aankondigingen op bijvoorbeeld het Mobile World Congress in Barcelona, maar ook toestellen waar we nog nooit van gehoord hadden.

Als we de lijst doorlopen, zien we dat in juni de HTC Sensation 4G uit gaat komen en dat HTC in juli komt met de HTC Doubleshot en de HTC Marvel.

Verder komt ook BlackBerry in juli met een nieuw toestel, namelijk de BlackBerry Monza, waarna in augustus ook nog de BlackBerry Bold Touch en de BlackBerry Apollo uit gaan komen.

Als we dan verder kijken naar het najaar van 2011 dan kunnen we in september de Samsung Hercules,de Nokia Panda (Symbian) en de LG Flip II verwachten. Een toestel met een ietwat vreemde naam, gezien er geen LG Flip I bestaat.

Dan komen we in de maand november uit waar nog de LG Maxx en de LG Maxx Q (waarschijnlijk met qwerty-toetsenbord) uit zullen komen.

Er staan echter ook nog een aantal toestellen op de lijst die nog geen exacte releasedatum hebben, maar wel ergens dit jaar nog moeten gaan verschijnen. Zo komen we een Samsung Dumont tegen, de LG Gelato Optimus II en nog twee HTC-toestellen: de HTC Bresson en de HTC G-Infinity.

Wel moet duidelijk gesteld worden dat dit een releaselijst is van het Amerikaanse T-Mobile die volledig los staat van de Nederlandse tak. Het is dus zeer moeilijk te voorspellen welke van deze toestellen ook in Nederland uit gaan komen en wanneer. T-Mobile USA heeft bijvoorbeeld ook geen overeenkomst met Apple voor de iPhone. Deze is niet verkrijgbaar bij T-Mobile USA. Daarom komt die dus ook niet voor op de releaselijst.