Medion heeft eergisteren een nieuwe alles-in-eencomputer gepresenteerd met multitouch, spraakherkenning, Blu-ray en meer.

De Touch X9613, zoals het apparaat gaat heten, werd op een persconferentie in Frankfurt geïntroduceerd. De all-in-one bevat een 24 inch multitouchscreen en draait Windows 7 waardoor het direct gebruik kan maken van multitouchmogelijkheden.

Verder wordt het apparaat geleverd met Medions eigen TouchCenter-software. Deze software bevat onder meer een browser, een fotobewerkingsprogramma en een digitale assistente genaamd Laura die voor de spraakherkenning zorgt en waar nodig hulp verschaft. Laura kan bijvoorbeeld e-mails en internetinhoud voorlezen, maar ook uitleg geven.

Het apparaat heeft een diepte van 7,7 cm en bevat een Core 2 Quad Q9000-processor van Intel, een Blu-ray-speler, een tv-tunerkaart, een tweemegapixelcamera, een Windows Sideshow-display, bluetooth, WiFi, gecertificeerde Dolby Home Theater V3-speakers met subwoofer en een vingerafdruklezer. De videokaart wordt verzorgd door NVIDIA in de vorm van de GeForce GT240M.

De Touch X9613 wordt in november in Duitsland geleverd met draadloos toetsenbord en muis. Of, en wanneer, het apparaat naar Nederland komt, is nog niet bekend. Overigens zal de adviesprijs 1500 euro worden, maar de ‘standaardversie’ krijgt een prijskaartje van 2000 euro.