Mobiel internet gaat steeds populairder worden. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research, het onderzoeksbureau voorspelt dat in 2014 éénderde van de bevolking mobiel internet heeft.

In 2008 stond dit percentage op 13 procent, maar tegen 2014 moet het gestegen zijn tot 39 procent, zo stelt Forrester Research. Toch is dat opmerkelijk, gezien de huidige economische recessie . Een woordvoerder van Forrester Research legt uit: "De recessie zorgt ervoor dat veel consumenten minder kunnen uitgeven, maar ze besparen niet op mobiele abonnementen."

"In de komende tien jaar zal mobiel internet het succes van normaal internet evenaren", aldus woordvoerder Thomas Husson van Forrester Research. Het succes zou te danken zijn aan bedrijven en website-beheerders die hun website ook mobiel toegankelijk maken. Daarnaast is de opmars van sociale netwerken een belangrijke factor bij dit succes.

De voorspellingen zijn dat, wat betreft West-Europa, ongeveer zeventien procent mobiel internet heeft aan het eind van dit jaar. In 1999 hadden evenveel mensen ‘gewoon’ internet. Wat laat zien dat mobiel internet wel degelijk in de lift zit. Husson stelt dan ook dat mobiel internet zeer succesvol gaat worden.