1 min

Tags in dit artikel

,

Sony wil volgend jaar een televisie op de markt brengen die 3D-beeld kan weergeven. Deze technologie zal aan andere producten worden gekoppeld die het bedrijf ook levert zoals de Blu-rayspelers, de Playstation-spelcomputer en de Vaio-pc.

Het 3D-beeld begint een grote opmars te maken in de bioscopen. Sony heeft nu besloten deze techniek breed te gaan introduceren en ze hopen op een grote doorbraak in de huiskamer. Het is nog niet duidelijk wat de prijs moet gaan worden van een dergelijke televisie, wat al wel vast staat is dat het toestel een HD-model wordt. Hyundai is al enige tijd en op kleine schaal bezig met de verkoop van 3D-televisies in Japan. Ook Panasonic en Samsung zijn hier mee begonnen.

Eerder dit jaar stopte Philips met de investering in 3D-televisies. Het bedrijf dacht dat het nog te lang zou gaan duren voordat de technologie zou doorbreken in de huiskamers. Philips was bezig met een technologie waarbij je geen apart brilletje meer voor nodig zou hebben, deze zul je bij de nieuwe televisie van Sony nog wel nodig hebben.

Televisiefabrikanten moeten regelmatig met nieuwe technologieën komen, want zo blijven de prijzen van televisies op peil. De afgelopen jaren zijn de prijzen van platte televisies hard gedaald.