1 min

Samsung heeft besloten om de 3D-functionaliteit op zijn televisies de nek om te draaien. Er zullen dit jaar geen televisies verschijnen die het afspelen van 3D ondersteunen. Eerder doken er al geruchten op dat 3D nu echt op zijn retour is, naar verluidt gaat ook LG stoppen met het toevoegen van 3D aan zijn nieuwe televisies.

Samsung heeft besloten om te stoppen met 3D-televisie omdat er simpelweg geen vraag naar is. Bij de laatste 3D-televisies konden mensen contact opnemen met Samsung en een gratis bril toegestuurd krijgen. Volgens Samsung Frankrijk heeft helemaal niemand contact gezocht met het bedrijf voor een gratis 3D-bril, wat betekent dat de vraag naar 3D echt miniem is.

In 2016 zal Samsung diverse platte en gebogen televisies op de markt brengen maar geen daarvan zullen worden uitgerust met 3D-televisie. LG zou een soortgelijke strategie hanteren, maar zou dit jaar nog wel enkele modellen op de markt brengen met 3D.

Een aantal jaar geleden was na de Full HD-televisies, 3D de marketingstrategie van veel televisiefabrikanten. 3D werd overal aangeprezen als het nieuwe televisie kijken. Zover is het echter nooit gekomen en inmiddels richten de fabrikanten zich nu op zaken als 4K en HDR voor een nog scherpere en betere beeldkwaliteit.