Op 1 september wist Techzine te berichten dat er nieuwe foto’s uitgelekt waren van een nieuwe HTC Hero-versie. Deze foto’s, die toen erg vals bleken te zijn, blijken toch echt te zijn. Het gaat hierbij namelijk om de Amerikaanse versie van de HTC Hero.

Op 11 oktober komt de HTC Hero namelijk uit in Amerika. De screenshots die op 1 september uitlekten blijken afkomstig te zijn van de Amerikaanse versie. De twee toestellen komen nagenoeg overeen, er is enkel een logo van Sprint Nextel bijgekomen. Ook is er een HTC-logo verschenen op de voorkant van het toestel.

Het nieuwe design dat in Amerika vrijgegeven wordt heeft de ‘kin’ niet. Een design dat hier in Nederland gehaat of geliefd wordt, een tussenweg lijkt er niet te zijn. De kin is in ieder geval niet aanwezig bij de HTC Hero die Sprint op 11 oktober mag gaan verkopen.

Hiermee gaat de HTC Hero dus ook eindelijk naar Amerika toe. Het toestel was al enige tijd op de markt in bijvoorbeeld Nederland, maar Amerika had vooralsnog geen HTC Hero. Nu dus wel. De specificaties van het toestel zijn precies hetzelfde, enkel het design is anders en komt dus overeen met de foto’s die de Chinese website op 1 september liet zien. De geruchtenmachine van MobileCowboys had dus ongelijk. De Chinese website had echter wel gelijk.