2min

Tags in dit artikel

, , , ,

In Nederland is de lancering van de HTC Hero al enkele malen uitgesteld. Op de persconferentie van de HTC Hero in Nederland werd ons medegedeeld dat de release media juli zou plaatsvinden, dit is echter niet gehaald. De ergste prognose ligt nu op eind augustus.

Veel webwinkels geven aan dat ze het toestel nog niet kunnen leveren. Ze zeggen vrijwel allemaal hetzelfde, het toestel is af maar mag nog niet gedistribueerd worden. Terwijl het toestel al wel op voorraad is. Wat de precieze reden is van deze vertraging is vooralsnog gissen. Wel hebben diverse webwinkels vandaag brieven de deur uitgedaan waarin gesteld wordt dat ze het toestel nog niet mogen versturen, de reden is ook voor hun niet bekend.

Zo gaan de geruchten dat het komt omdat HTC eerst de HTC Hero-weggeefactie wilde doen. Tegelijkertijd is er een gerucht dat Vodafone een stokje voor de lancering steekt. Er zou namelijk sprake geweest zijn van een pact tussen HTC en Vodafone, bij de lancering van de HTC Magic. De HTC Magic zou te kort op de markt zijn en daarom is het niet mogelijk om een ander toestel erbij te lanceren. De HTC Magic is exclusief bij Vodafone verkrijgbaar.

Verder gaat het gerucht dat het vandoen heeft met YouTube. België zou ontbreken in de landlijsten van de HTC Hero en daarom mag het toestel nog niet uitgeleverd worden. Dit hangt samen met het YouTube-probleem, aangezien Belgische gebruikers geen gebruik kunnen maken van de YouTube-applicatie. Dit gerucht kan echter bestreden worden met het feit dat de HTC Magic ook geen YouTube-ondersteuning biedt in België.

Toch is er ook goed nieuws te melden. De Engelse T-Mobile, T-Mobile UK, heeft aangegeven dat ze het toestel vanaf vandaag gaan verkopen. Het toestel wordt dan binnen enkele dagen uitgeleverd. Of deze lancering betekent dat het toestel ook snel in Nederland te krijgen is, blijft echter onduidelijk.

Vandaag is bekend geworden dat HTC begonnen is met de uitlevering van de HTC Hero. De Hero wordt vanaf morgen beschikbaar gesteld, diverse webshops hebben vandaag naar eigen zeggen het toestel al verscheept. De HTC Hero is hiermee officieel te krijgen in Nederland, zo maakte HTC ook op zijn Twitter-account bekend vandaag. Wat de levering vertraagde, wil HTC nog altijd niet bekendmaken.